Izvor: N1 televizija, 27.Jun.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar CNN: Srbija u opasnosti, ako krene ofanzivnije

Predstrojeću utakmicu u Moskvi, između reprezentacije Srbije i Brazila, analazirao je i CNN-ov sportski novinar Aleks Tomas. Istakao je da su fudbaleri Srbije do sada igrali oprezno, ali ocenjuje da će, ukoliko krenu večeras ofanzivnije, biti u opasnosti.

Izvor: N1

Tri od četiri tima u grupi E i dalje imaju šansu da se plasiraju u osminu finala Svetskog prvenstva, i svi su i dalje u igri. U slučaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Kostarika - koja je na samom dnu tabele, sa nula bodova i nema šta da izgubi, pobedi Švajcarsku, pritisak će biti na Srbiji i Brazilu, kaže.

"Brazilu je potreban nerešen rezultat. Srbija je do sada pokazala opreznu igru, samo sa Aleksandrom Mitrovićem u ulozi napadača. U slučaju i da se odluče na ofanzivniju taktiku, jedan bod neće biti dovoljan fudbalerima Srbije da se plasiraju dalje, a mogu se odlučiti za defanzivan pristup i prilike za kontranapad", navodi.

Ukoliko se opredele za ofanzivniji pristup, dodaje, reprezentativci Srbije izlažu se opasnosti.

"Iako neki smatraju da Brazil do sada nije pokazao svoju prepoznatljivu igru, čak i najviše kritikovani Nejmar učestvovao je u osamnaest golova u poslednjih sedamnaest utakmica. Dao je deset, a asistirao u osam i prava je opasnost za srpsku reprezentaciju. I Felipe Kutinjo, debitant na Svetskom prvenstvu, postigao je dva od poslednja tri gola reprezentacije Brazila i takođe može biti neprijatno iznenađenje za srpske fudbalere", ocenjuje novinar CNN.

Ipak, do sada je već bilo iznenađenja na ovom prvenstvu, i ostaje nada da će ih biti još, zaključuje.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.