Novi udarac Crne Gore; Moskva sprema odgovor

Izvor: B92, 29.Sep.2022, 19:18

Novi "udarac" Crne Gore; Moskva sprema odgovor

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je šest ruskih diplomata akreditovanih u Crnoj Gori personama non grata, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

"Ministarstvo vanjskih poslova proglasilo je šest diplomata Ambasade Ruske Federacije akreditovanih u Crnoj Gori personama non grata, zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dve države“, naveli su iz Ministarstva na Tviteru. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prethodno je Crna Gora u avgustu proterala ruskog diplomatu, što je ruski ambasador Vladislav Maslenikov ocenio kao "neosnovan potez crnogorskih vlasti“. Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je Sputnjiku da će Moskva odgovoriti na proterivanje diplomata iz Podgorice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BURA U CRNOJ GORI Šest uhapšenih ruskih diplomata proglašeni personama non grata

Izvor: Blic, 29.Sep.2022

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo je danas personama non grata, šest diplomata Ambasade Ruske Federacije akreditovanih u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.