Novi parlament manje udoban za Vučića

Izvor: B92, 26.Apr.2016, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novi parlament manje udoban za Vučića"

Beograd -- Novi parlament Srbije biće manje udoban za premijera Srbije Aleksandra Vučića od prethodnog saziva, piše današnji moskovski "Komersant".

Kako se navodi, novi parlament će biti manje udoban za Vučića jer ranija opozicija u parlamentu “nije bila ni protiv približavanja EU, ni protiv normalizacije odnosa s Kosovom”.

List navodi da je važan, iako predvidljiv rezultat sadašnjih izbora, povratak nacionalističkih partija, Srpske radikalne stranke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koalicije Demokratske stranke Srbije i Dveri.

Dodaje da se te političke snage pozicioniraju kao proruske, zalažu se za povratak Kosova, obustavu pregovora s EU i jednoznačnu preorijentaciju na Rusiju.

"Proevropski kurs premijera izazvaće kod njih ozbiljnu opstrukciju", piše list.

"Komersant" piše da vlada teško može da se realno osloni na demokratske snage u parlamentu u pogledu podrške bolnih reformi i nepopularnih mera.

Dnevnik piše da problem za Vučića može biti i raznolikost sastava nove koalicije oko SNS, kao i ne baš jednostavni odnosi s predsednikom Tomislavom Nikolićem, koji "zauzima jaču prorusku poziciju i aktivno o tome govori".

"Sve to, po mišljenju srpskih eksperata, čini sve labilnijom konstrukciju balansiranja između EU i Rusije", piše "Komersant" i navodi ocenu analitičara Dušana Janjića da je model "idemo u Evropu, ali ne idemo u NATO i pritom imamo posebne odnose s Rusijom, malo verovatan".

List takođe citira Janjićeve reči da će za određivanje jasnog odnosa Beograda ka EU i Rusiji prelomni biti predsednički izbori 2017. godine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Komersant: Sadašnji parlament manje udoban za Vučića

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2016

Novi parlament Srbije biće manje udoban za premijera Srbije Aleksandra Vučića u odnosu na prethodni, jer ranija opozicija u parlamentu nije bila ni protiv približavanja EU, ni protiv normalizacije odnosa sa Kosovom, piše današnji moskovski Komersant...List navodi da je važan, iako predvidljiv...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.