Njemačka zatvara četiri od pet ruskih konzulata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2023, 16:17

Njemačka zatvara četiri od pet ruskih konzulata

Njemačka vlada je u srijedu saopštila da će zatvoriti četiri od pet ruskih konzulata u zemlji oduzimanjem njihovih dozvola, što predstavlja potez nakon odluke Moskve da ograniči broj njemačkih zvaničnika u Rusiji na 350. Ruskoj vladi bi i dalje bilo dozvoljeno da upravlja svojom ambasadom u Berlinu i jednim generalnim konzulatom, ali Njemačka očekuje da će ostali prestati s radom do kraja godine, saopštilo je ministarstvo vanjskih poslova. Istovremeno, Njemačka će zatvoriti vlastite...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rusija zatvara diplomatska predstavništva u Nemačkoj

Izvor: Danas, 01.Jun.2023, 09:16

Nemačka vlada je saopštila da će Rusija zatvoriti četiri diplomatska predstavništva u Nemačkoj. Taj potez dolazi nakon što su Rusi ograničili broj osoblja u nemačkoj ambasadi i srodnim telima u Rusiji. Kremlj je saopštio da bi na ruskom tlu moglo da ostane samo 350 nemačkih diplomata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.