Ništa ne može da omete Moskvu da proda oružje Rijadu

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2015, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa ne može da omete Moskvu da proda oružje Rijadu

22.06.2015. -

Ne postoji nijedan razlog zbog kog Saudijska Arabija ne bi trebalo da kupi rusko oružje i ništa ne može da omete Moskvu da proda oružje Rijadu, izjavio je danas ministar inostranih poslova te kraljevine Adel bin Ahmed el Jubeir.

On je u intervjuu za „Raša tudej“ rekao da nedavno potpisani memorandum predstavlja produžetak saradnje i aktivaciju sličnih dokumenta koji su ranije potpisani. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<

Kupovina oružja, prema njegovim rečima, sada zavisi od bilateralnih pregovora. U međuvremenu, vojni eksperti obeju strana proučavaju dokumentaciju.

„Ništa ne može da nas spreči da kupimo ruske odbrambene sisteme“, rekao je El Jubeir.

Govoreći o sporazumima na polju nuklearne energije, potpisanim prošle nedelje sa Moskvom, El Jubeir je podsetio da Britanija „nastoji da dobije alternativne izvore energije već dugi niz godina“.

„Rusija ima veliki potencijal u nuklearnoj sferi. Mi već neko vreme razmatramo razvoj različitih šema za proizvodnju energije, pa smo se zato obratili Moskvi“, rekao je ministar.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.