Nismo vam neprijatelji, ovo je jedino što tražimo od Amerike

Izvor: B92, 10.Feb.2023, 22:45

"Nismo vam neprijatelji, ovo je jedino što tražimo od Amerike"

Rusija nije neprijatelj Sjedinjenim Američkim Državama, već samo želi ravnopravne odnose, dok, istovremeno, situacija podseća na pokrenuti rat protiv Moskve.

Ovo je izjavio ruski ambasador u Americi Anatolij Antonov.

"Nikada nismo bili neprijatelji Vašingtonu. Sve što želimo su normalni odnosi, svetski poredak zasnovan na principima nedeljivosti bezbednosti, kako bi se poštovale sve države i ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi bilo prvih i sporednih", rekao je Antonov na memorijalnoj svečanosti polaganja venaca na grob ambasadora Ruske imperije u SAD Aleksandra Bodiska.

Antonov je istakao da ruske diplomate u SAD rade u teškom vremenu, "u situaciji kada je protiv Rusije pokrenut pravi rat“.

Prethodno je, na današnji dan kada se obeležava Dan diplomatskog radnika, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio da Rusiju danas pokušavaju da rasparčaju, ali Rusija će iz sukoba izaći još jača.

Oni koji pokušavaju da kontrolišu svet odlučili su da ponovo dožive žalosno iskustvo Napoleona i Hitlera u težnji da unište Rusiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.