Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 21:40

Nikolić pregrmeo derbi Moskve, biće strašna borba za Ligu šampiona

Lokomotiva upisala treći uzastopni remi, 1:1 na Spartakovoj Atkritije areni

Pregrmeo je Marko Nikolić najveći izazov otkako je stigao u Rusiju. Jeste Spartak u krizi, nije ni izbliza opasan kao kad je 2017. bio prvak, ali nikad nije lako igrati derbi, pa još na Atrkitije areni, ali je taj izazov je srpski stručnjak rešio na zadovoljavajući način, jer je u 27. kolu Premijer lige neporažena završila gostovanje gradskom rivalu – 1:1.

Čak su Železničari >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bili bolji tim, posebno u drugom poluvremenu, stvorili su pred kraj i nekoliko sjajnih prilika za preokret... Govor dela fudbalera ukazuje da i ovim jednim bodom nisu zadovoljni, međutim, on ih čuva na drugom mestu na tabeli i daje izglede da izbore plasman u Ligu šampiona.

Lokosi imaju pet poena više od glavnog konkurenta, Krasnodara (dva meča manje), četiri od CSKA i i dalje je to vrlo dobar pozicija za realizaciju osnovnog cilja. U završna tri kola Lokomotiva na RŽD areni čeka Ufu i CSKA, u poslednoj etapi putuje u Jekaterinburg na megdan Uralu, dok Krasnodar ima dva meča manje, najpre će sutra morati na noge Rubinu u Kazanj, zatim igra sa Uralom kod kuće, gostuje u Samari, da bi u poslednje dve runde pre svojim navijačima ukrstio koplja sa Dinamom i Ahmatom.

Biće mrtva trka do kraja...

Što se derbija tiče, gostima je treći uzastopni remi doneo Aleksej Mirančuk. A ko drugi? Najbolji i najefikasniji fudbaler tima ponovo je sve sam uradio, u finišu prvog dela, pri rezultatu 1:0 za Spartak – strelac Ezekijel Ponse – u kaznenom prostoru ga je spaleo Nail Umjarov, bio je to očigledan jedanaesterac, a Aleksej je pokazao da su mu živci kao konopci, samo nekoliko dana pošto je protiv Sočija sa 11 metara uzdrmao stativu, preuzeo je odgovornost i ovog puta pogodio.

Mirančuk je i dalje jedini strelac Lokosa u mandatu Marka Nikolića, dao je svih pet golova i zahvaljujući njemu ekipa čuva to drugo mesto koje donosi ogromnu sportsku i finansijsku nagradu ako se direktno stigne do Lige šampiona.

Gosti su imali više od igre, u drugom poluvremenu pretili na različite načine, u 80. minutu Aleksej Mirančuk je mogao do drugog gola, nešto kasnije umalo Rifat Žemaljedinov da izraste junaka, međutim, rezultat se nije menjao. Nikolićev tim nije pobedio, međutim, u pet mečeva otkako je Srbin nasledio Jurija Sjomina ne zna za poraz. I to nešto govori.

S druge strane, Spartak je posle preokreta Ufe na Donu pao na sedmo mesto i dodatno ugrozio plasman u Ligu Evrope, a njegov trener Domeniko Tedesko je isključen u finišu prvog dela zbog udaranja VAR televizora i guranja četvrtog sudije.

RUSIJA - 27. KOLO

Utorak

Tambov - Ahmat 1:2 (1:1)

/Melkadze 34pen - Silva Lima 20, Vizeu 73

Arsenal Tula - Krila Sovjetov 2:4 (1:1)

/Denisov 8, Lutčenko 79 - Litsov 38, Popović 57, Glušenkov 62, Radonjić 68)

Sreda

Orenburg – CSKA 0:4 (0:1)

/Čalov 32, Vlašić 59, Šenjikov 78, Obljakov 90+4/

Zenit – Soči 2:1 (1:1)

/Malkom 33, Azmun 77 – Zabolotnji 5/

Rostov – Ufa 1:2 (1:0)

/Hadžikadunić 27 – Fomin 67 pen, Krotov 75/

Spartak – Lokomotiva 1:1 (1:1)

/Ponse 38 - Aleksej Mirančuk 42 pen/

Četvrtak

16.00: (2,85) Ural (3,10) Dinamo (2,60)

19.30: (3,80) Rubin (3,10) Krasnodar (2,15)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.