Nikad se nije čitalo kao danas

Izvor: Glas javnosti, 23.Avg.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad se nije čitalo kao danas

LJubitelji proze našeg proslavljenog pisca Milorada Pavića odnedavno su u prilici da čitaju njegovu najnoviju knjigu „Veštački mladež“. Reč je o delu sa podnaslovom „Tri kratka nelinearna romana o ljubavi“ koje je objavljeno u izdanju Matice srpske, a koje sadrži pored novog još dva kratka Pavićeva romana - „Stakleni puž“ i „Damaskin“. Uz nove knjige, događaj koji je zacelo obeležio Pavićevu radnu 2009. godinu bilo je postavljenje njegove biste u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Moskvi, ispred „Biblioteke stranih jezika“. Naime, njegovo poprsje, delo poznatog ruskog vajara Grigorija Potockog, nalazi se pored spomenika najznamenitijim svetskim piscima od Dantea do danas.

Vi ste jedini živi pisac koji je doživeo ovakvu slavu, da mu se spomenik nađe među velikanima svetske književnosti i to za života. Koliko vam to znači? Kako je zapravo došlo do toga?

Ruska „Istorija Beograda“

- U manastiru Rača na Drini održaće se ove jeseni jedan skup o mojim knjigama u okviru stalne tamošnje manifestacije. U Rusiji će objaviti moju „Kratku istoriju Beograda“ u prevodu Larise Saveljeve. Za niz knjiga imam ugovore sa izdavačima u Evropi i Aziji, a Matica srpska će objaviti jednu knjigu o recepciji mojih knjiga u svetu. Pošto ima oko 40 prevoda mojih knjiga na strane jezike, to je veliki posao.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.