Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 20:27

Ni "d" od derbija i u Rusiji: Sedmica u Sankt Peterburgu, Zenit naneo Spartaku najteži prvenstveni poraz

Šampion ubedljivo slavio protiv moskovskog rivala - 7:1 (4:0)

Trebalo je ovo da bude nedelja kao stvorena za ljubitelje fudbala. Kao da su se savezi gotovo svih fudbalski uticajnijih zemalja u Evropi dogovarali i u jedan dan spakovali svaki mogući derbi, od Sankt Pererburga do Mančestera. Ipak, umesto neizvesnih utakmica, gledali smo hokejaške rezultate na praktično svim meridijanima. Pukla je petarda u Holandiji, potom i na Ostrvu, a "d" od derbija ne videsmo ni u Rusiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Spartak je u Sankt Peterburg stigao sa namerom da saplete Zenit i umeša se u borbu za titulu, a doživeo debakl kakav će pamtiti dugo vremena - 7:1 (4:0). Zapravo, najteži prvenstveni u istoriji kluba. Primao je po tri, četiri, najviše pet, ali nikada ranije više od toga, sve dok danas nije izvukao "sedmicu" u Sankt Peterburgu. A moglo je komotno da bude i deset. Sardar Azmun je promašio u situaciji "jedan na jedan", Klaudinjo je pogodio prečku, Vjačeslavu Karavaevu je udarac glavom očišćen sa gol-linije...

"Prokrvario je" Zenit posle dva uzastopna prvenstvena poraza, osetili su moskovski timovi da je vreme da ga napadnu, štaviše Dinamo i CSKA su mu se opasno približili, poželeo je isto da učini i Spartak, ali je i nezgodnom trenutku video pravo lice šampiona.

Polovinu prvog poluvremena držao se Spartak u domu šampiona. U drugoj polovini već je bio na podu. Za svega 25 minuta fudbaleri Zenita smestili su loptu četiri puta iza leđa Aleksandra Maksimenka i već do pauze razoružali goste. Dva puta pogađao je Azmun, zanimljivo, oba puta glavom posle centaršuteva Jaroslava Rakitskog, između se "ušunjala" i "kifla" Klaudinja sa ivice šesnaesterca, a sjajnom solo-akcijom iz kontranapada Moskovljane je na hlađenje poslao Andrej Mostovoj.

Uspeli su fudbaleri Spartaka ipak da se trgnu po povratku sa pauze, Kvinsi Promes im je na startu nastavka golom ulio nadu, ali ih je tri minuta kasnije Mostovoj vratio na pod.

Uskoro opširnije...

PREMIJER LIGA RUSIJE – 12. KOLO

Petak

Dinamo M. - Himki 4:1 (2:0)

/Moro 12, Grulev 26, 60, Tjukavin 52/

Subota

Nižnji Novgorod - Krasnodar 1:4 (0:1)

/Gocuk 83 - Krihovjak 5, Spetcjan 56, Černikov 73, Iljin 76/

Rostov - Arsenal Tula 4:0 (2:0)

/Hašimoto 27, Sove 29, Poloz 62, Terentjev 64/

CSKA Moskva - Krila Sovjetov 3:1 (0:1)

/Ejuke 57, Čalov 85, Zabolotnji 89 - Sergejev 11/

Nedelja

Ufa – Rubin 1:1 (1:0)

/Agalarov 19pen – Žuravlev 59a.g/

Ahmat Grozni - Ural 1:0 (0:0)

/Sebai 71/

Zenit - Spartak M. 7:1 (4:0)

/Azmun 21, 36 Klaudinjo 28, Mostovoj 45+1, 56, Dzjuba 79pen, Erokin 88 - Promes 54/

Ponedeljak

18.00: (2,70) Lokomotiva M. (3,10) Soči (2,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.