Neprimereno uoči samita Putin-Bajden

Izvor: B92, 15.Jun.2021, 14:49

"Neprimereno uoči samita Putin-Bajden"

Moskva -- Predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je danas da je "tema razmene zatvorenika neprimerena uoči samita Putin-Bajden".

"Potpuno je neprimereno da se u ovom trenutku razgovara o zavorenicima koji bi mogli biti razmenjeni između SAD i Rusije", predočio je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Takođe, on je podsetio da je ruski predsednik već jednom javno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da je otvoren za razgovore o tom pitanju, ali da detalji moraju biti utvrđeni u direktnom razgovoru sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, prenosi CNN.

Pitanje razmene zatvorenika je u vrhu agende sutrašnjeg samita Putin-Bajden u Ženevi, a obe strane su najavile da priželjkuju povratak svojih građana.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov ranije je izjavio da je Moskva spremna da razmeni američke građane osuđene u Rusiji, naglasivši da Pol Vilan neće biti među njima.

Vilan je u Rusiji osuđen na 16 godina zatvora zbog špijunaže, ali njegova porodica tvrdi da je on obićan čovek koji je želeo da "bude prisustan na venčanju prijatelja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov: Razmena zatvorenika nije tema za samit Putin-Bajden

Izvor: Blic, 15.Jun.2021

Predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je danas da je "tema razmene zatvorenika neprimerena uoči samita Putin-Bajden".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.