Neprijateljstvo Poljske zahteva dodatnu pažnju Rusije i Belorusije — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 20.Jul.2023, 15:48

Neprijateljstvo Poljske zahteva dodatnu pažnju Rusije i Belorusije — Kremlj

 
Neprijateljski stavovi Poljske zahtevaju više pažnje na obezbeđivanju bezbednosti Rusije i Belorusije, izjavio je u četvrtak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Neprijateljstvo Poljske prema Belorusiji i Ruskoj Federaciji svakako zahteva dodatnu pažnju“, izjavio je Peskov novinarima, komentarišući izveštaje o tome da Poljska raspoređuje vojne brigade na svojoj istočnoj granici. Ovaj poljski potez „pobuđuje zabrinutost“, izjavio je portparol ruskog predsednika. Takođe, dodao je on, Moskva i Minsk trenutno rade na bezbednosnom konceptu za svoju Saveznu Državu. U aprilu je ruski predsednik Vladimir Putin najavio napore za izradu takvog dokumenta. Prema njegovim rečima, koncept će biti osmišljen tako da odražava suštinske zadatke koji stoje pred saradnjom Moskve i Minska u kontekstu porasta tenzija na njihovim granicama, kao i sankcija i informacionog rata koji se vodi protiv dve zemlje. Peskov je izjavio da prethodni parametri bezbednosnog koncepta više nisu relevantni jer se spoljna situacija drastično promenila i pojavile su se nove pretnje. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da bi usvajanje bezbednosnog koncepta Savezne Države doprinelo daljem jačanju međusobnih bezbednosnih garancija dve zemlje.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Poljska pojačava snage, Kremlj: Zabrinuti smo

Izvor: B92, 20.Jul.2023

Rusija je "zabrinuta" zbog Poljske koja pojačava snage na granici sa Belorusijom...Jačanje snaga Poljske duž granice sa Belorusijom predstavlja "razlog za zabrinutost", navodi Kremlj...Zemlja NATO-a počela je da raspoređuje više od 1.000 vojnika i vojne opreme na istok ranije ovog meseca nakon...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.