Nemački poslanici putuju u Moskvu da razgovaraju sa Snoudenom

Izvor: BKTV News, 06.Jun.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački poslanici putuju u Moskvu da razgovaraju sa Snoudenom

Nemački poslanici su odlučili da otputuju u Moskvu i da u glavnom gradu Rusije razgovaraju sa Edvardom Snoudenom, bivšim saradnikom NSA koji raspolaže informacijama o elektronskom špijunairanju državnog vrha i građana njihove zemlje.

Objavljujući ovo, Deutsche Welle je ukazao da je ova odluka doneta još početkom maja, ali da tada nije bilo opredeljeno – da li će Snouden biti pozvan u Berlin ili će poslanici ići njemu „na noge“.
Odlučujući pri >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izglasavanju odluke bili su glasovi poslanika iz vladajuće koalicije.
„Neformalni susret sa Snoudenom“ planiran je za letnju pauzu u radu Bundestaga.
U Moskvu će krenuti delegacija sastavljena od poslanika HDS/HSS i SDPN koji su članovi komisije nemačkog parlamenta za istragu povodom špijunskog delovanja američkih specijalnih službi protiv Nemačke.
Opozicija je odluku podvrgla kritici, nazvavši je „gubljenjem vremena“. Istovremeno je zatražila da se Edvard Snouden pozove u Berlin.
Nemački eksperti, međutim, smatraju da je izabrana najbolja varijanta jer nema garancija da Snouden prilikom dolaska u Nemačku ne bi bio uhapšen i izručen Amerikancima.
Izvor: DW
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.