Nemačka će morati da razgovara sa Rusijom?

Izvor: B92, 23.Dec.2023, 17:05

Nemačka će morati da razgovara sa Rusijom?

Berlin će morati da komunicira sa Moskvom uprkos različitim stavovima po pitanju Ukrajine, izjavio je nemački ambasador u Rusiji Aleksandar Lambsdorf.

"Rusija je bila i ostaje najveća zemlja na svetu po površini, ima stalno sedište u Savetu bezbednosti UN, a takođe, je i neposredni sused EU. Tako da ćemo morati da imamo posla sa Rusijom", istakao je on, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, primarni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cilj treba da bude da se što pre okonča rat Rusije protiv Ukrajine i obezbedi trajni mir zasnovan na međunarodnom pravu kako Ukrajinci više ne bi trpeli.

Govoreći o mogućim mirovnim pregovorima između Rusije i Ukrajine, nemački ambasador je napomenuo da će "odluka pod kojim okolnostima će započeti razgovori biti doneta u Kijevu".

Komentarišući 12. paket sankcija EU Rusiji, Lambsdorf je naglasio da sankcije nisu dugme za isključenje.

"Možete uvesti sankcije ili promeniti ponašanje strane na koju se odnose ograničenja u trenu. Sankcije su osmišljene da povećaju troškove u vezi sa određenim odlukama i to je dokazano", rekao je on odgovarajući na pitanje da li je to bio ispravan korak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.