Nedaleko od Moskve – vežba srpskih i ruskih pilota (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 06.Okt.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedaleko od Moskve – vežba srpskih i ruskih pilota (VIDEO)

Na vojnom aerodromu “Lipeck 2“, nedaleko od Moskve, u toku je treća zajednička rusko-srpska vojna vežba “BARS 2017“, Na vojnom aerodromu “Lipeck 2“, nedaleko od Moskve, u toku je treća zajednička rusko-srpska vojna vežba “BARS 2017“, javlja “Sputnjik”. Na vežbi piloti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Vojske Srbije i piloti Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uvežbavaju složene zadatke – presretanje meta u vazduhu, manevrisanje i gađanje ciljeva u vazduhu i na zemlji.Zadaci se izvršavaju danju u složenim meteorološkim uslovima, ali i po u noći. U vežbi učestvuju mešovite posade aviona MiG 29 i helikoptera Mi-8, a takođe i Specnaz, odnosno, ruske jedinice za specijalne namene. U vojnim vežbama “BARS 2017“ angažovano je ukupno oko 20 letelica.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"BARS 2017" – Visok nivo sinhronizacije srpskih i ruskih pilota

Izvor: RTS, 07.Okt.2017, 14:58

Zajednička letno-taktička vežba srpskih i ruskih snaga "BARS 2017" završena je a Ministarstvo odbrane je saopštilo da su piloti zaključili da je vežba u potpunosti ispunila svoj cilj. . "Posle 75 poletanja, 91 čas i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.