Navaljnom još 20 dana zatvora

Izvor: RTS, 24.Sep.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navaljnom još 20 dana zatvora

Ruski sud osudio je danas opozicionog lidera Alekseja Navaljnog na još 20 dana zatvora, nakon što je u jutarnjim satima pušten po isteku tridesetodnevne zatvorske kazne i odmah ponovo uhapšen, saopštila je porparolka ruskog opozicionara.
Aleksej Navaljni se tereti za kršenje zakona o protestima, navodi Rojters. 

Čim je jutros izašao iz zatvora u Moskvi, gde je izdržao 30-dnevnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kaznu zbog organizovanja neodobrenog protestnog skupa ranije ove godine, Navaljnog je odveo policajac.
Okružni sud mu je tokom dana izrekao novu kaznu, u trajanju od 20 dana zatvora, na osnovu optužbi da je organizovao još jedan skup ranije ovog meseca, a u kojem su nanete telesne povrede policajcima i oštećeno patrolno vozilo, prenosi AP.
Navaljni je optužbe porekao, rekavši da je 30 dana proveo u zatvoru te da nije ni mogao da organizuje neodobreni protest u to vreme.
Američka agencija napominje da je nova zatvorska kazna izrečena Navaljnom usred talasa nezadovoljstva naroda zbog produženja granice za odlazak u penziju, što je razgnevilo Rusije širom političkog spektra.
AP podseća da je Navaljni već izdržavao niz zatvorskih kazni zbog predvođenja neodobrenih protesta širom zemlje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.