Navaljni poleteo za Rusiju; Srećan sam

Izvor: B92, 17.Jan.2021, 16:38

Navaljni poleteo za Rusiju; "Srećan sam"

Berlin/Moskva -- Ruski opozicionar i bloger Aleksej Navaljni napustio je danas Nemačku kako bi se vratio u rodnu Rusiju, gde mu preti zatvor, javlja AP.

"Uhapsiće me? Mene? Pa ja sam nevina osoba. U Nemačkoj mi je bilo dobro, no povratak kući uvek je bolji", rekao je novinarima pri ulasku u avion kojim će se vratiti u Rusiju.

Na aerodromu Vnukovo se okupilo dosta njegovih pristalica, međutim ruska policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uhapsila je nekoliko ljudi, dok su čekali da on sleti.

Navaljnom je poručeno iz Moskve da ako se ne vrati do 30. decembra u Rusiju, biće uhapšen jer nije do kraja odslužio zatvorsku kaznu.

Navaljni se oporavljao od navodnog trovanja nervnim agensom u Moskvi, za koje je optužio Rusiju, međutim, Kremlj je demantovao da ima veze sa trovanjem.

Pre ulaska u avion Aeroflota u Berlinu, Navaljni je rekao da se oseća "veoma srećno".

Nemački odgovori na ruske upite u vezi sa situacijom oko navodnog trovanja ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog ne sadrže nikakve činjenice, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Videla sam naslove u kojima se kaže da je Nemačka odgovorila na sva ruska pitanja. Pozvala sam naše stručnjake koji se bave tim pitanjem da bih čula da kažu: ''Naravno, dobili smo odgovore od nemačke strane, ali problem je u tome što, kao i obično, nemaju veze sa jezgorm stvari''", rekla je Zaharova u intervjuu za TV kanal Rosija-1, preneo je TAS S.

Nemačko Ministarstvo pravde saopštilo je u subotu da je dalo transkripte intervjua sa Navaljnim Rusiji u sklopu moskovske istrage o njegovom trovanju, zahtevajući temeljnu istragu zločina, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Navaljni poletio za Rusiju

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2021

BERLIN/MOSKVA - Ruski opozicionar i bloger Aleksej Navaljni napustio je danas Njemačku kako bi se vratio u rodnu Rusiju, gdje mu prijeti zatvor, javlja AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.