Nariškin: Velika Britanija se kreće ka otvorenoj konfrontaciji sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 19.Maj.2021, 09:45

Nariškin: Velika Britanija se kreće ka otvorenoj konfrontaciji sa Rusijom

Velika Britanija se kreće ka otvorenoj konfrontaciji sa Rusijom umesto da razvija dijalog, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin. „Umesto da razvija dijalog, Velika Britanija se kreće ka otvorenoj konfrontaciji sa Rusijom. Nama je to tužno. Moramo priznati da ne možemo naći nikakvo racionalno objašnjenje za ovu, po našem mišljenju, kratkovidu politiku“, rekao je Nariškin u intervju za „Bi-Bi-Si“. Prema njegovom mišljenju, da bi se uspostavio dijalog između Moskve i Londona, neophodno je da se udalji od neosnovanih optužbi. „Smatramo da je saradnja između naših dveju zemalja u interesu jačanja stabilnosti i međunarodne bezbednosti jednostavno neophodna“, dodao je Nariškin.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Nariškin: Registracija ruske vakcine „Sputnjik V“ u EU odugovlači se po nalogu iz uticajnih kabineta EU

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2021, 07:56

Registracija ruske vakcine „Sputnjik V“ u Evropi odugovlači se po nalogu iz uticajnih kabineta EU, a zašto se to događa to treba da utvrde sami građani evropskih zemalja i lokalne policije, rekao je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin. „Evropska agencija za lekove...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.