Napadnuta Moskva

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 08:05

Napadnuta Moskva

Rusija je danas sprečila napad ukrajinske bespilotne letelice u Podmoskovlju, koji nije izazvao štetu niti žrtve, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Jutros je osujećen pokušaj" napada na Kijev pomoću "bespilotne letelice (...) u Podmoskovlju", saopštila je ruska odbrana na Telegramu.

"Dron je uništen protivvazdušnom odbranom", dodaje ministarstvo. U ovom napadu, prema istom izvoru, nije bilo žrtava niti materijalne štete.

Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskve Sergej Sobjanin objavio je u petak rano u Telegramu da je "pokušaj neprijateljskog napada dronom izveden tokom noći", ne navodeći tačnu lokaciju.

Ruska prestonica i njen region, koji se nalazi na više od 500 kilometara od ukrajinske granice, već su bili meta napada dronovima, uključujući i onaj koji je pogodio Kremlj u maju.

Kijev je u ponedeljak preuzeo odgovornost za napad dronom koji je tokom noći pogodio Moskvu. Prema navodima ruske vojske, dve ukrajinske letelice su neutralisane i oborene bez ikakvih žrtava. Jedna od letelica se srušila na Komsomolskom prospektu, u blizini ruskog Ministarstva odbrane.

Pet dronova je 4. jula oboreno iznad moskovske oblasti, saopštila je Rusija, što je poremetilo operacije na Vnukovu, jednom od tri glavna međunarodna aerodroma u prestonici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.