Nakratko oslepeli ruski sateliti

Izvor: RTS, 14.Nov.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakratko "oslepeli" ruski sateliti

Rusija izgubila kontakt sa satelitima i Međunarodnom svemirskom stanicom. Kvar zbog prekinutog kabla na području Moskve otklonjen posle nekoliko sati.

Rusija je na nekoliko sati izgubila kontakt sa svojim satelitima i nije mogla da šalje komande Međunarodnoj svemirskoj stanici, zbog prekida kabla na području Moskve, saopštili su izvori bliski ruskim svemirskim programima, preneli su mediji.

"Jedan kabal je prekinut i centar za kontrolu leta nema komunikaciju", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekli su izvori, javila je agencija Interfaks.

"Naši stručnjaci ne mogu da šalju komande civilnim satelitima ni ruskom delu Međunarodne svemirske stanice. Oni vide posadu, ali ne mogu da šalju komande", rekli su stručni izvori.

Nekoliko sati kasnije javljeno je da je kvar otklonjen i da su i sateliti i Međunarodna svemirska stanica pod kontrolom sa zemlje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izgubljen kontakt sa Međunarodnom kosmičkom stanicom

Izvor: Vostok.rs, 15.Nov.2012, 11:00

15.11.2012. -..Zbog kvara na kablu ruski Centar za Upravljanje letovima (CUP) ne može da primi i prenese komande Međunarodnoj kosmičkoj stanici, saopštio je informativnoj agenciji ITAR-TASS izvor u Centru. U opasnosti je otpuštanje sa Međunarodne svemirske stanice letelice ''Savez'', koja treba...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.