NOVA PROVOKACIJA KIJEVA: Odvažili se na opasan potez, zveckaju oružjem na granici sa Rusijom, Moskva neće tolerisati

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 19:53

NOVA PROVOKACIJA KIJEVA: Odvažili se na opasan potez, zveckaju oružjem na granici sa Rusijom, Moskva neće tolerisati

Predviđeno je sprovođenje restriktivnih mera na određenim teritorijama

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) će izvesti velike antiterorističke vežbe u Harkovskoj oblasti (istok zemlje) u periodu od 14. aprila do kraja maja, saopštila je pres služba SBU.

Navodi se da će vežbe biti održane u uslovima veoma sličnim realnim uz primenu vojne tehnike i vatrenog oružja. Posebna pažnja će se posvetiti teritoriji oko granice sa Rusijom.

- , mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << provere dokumenata građana i pregled motornih vozila - kaže se u saopštenju.

U vezi sa tim SBU moli građane da obaveste u slučaju da vide sumnjiva lica, koja će tokom navedenog perioda pokazivati povećano interesovanje za železničke stanice, vojne objekte i vladine zgrade, kao i da uvek nose dokumenta sa sobom.

Ranije su slične vežbe, pod kontrolom Ukrajine, održavane u gradu Sčastje na teritoriji Donjecke oblasti.

Predstavnici Službe bezbednosti Ukrajine su pretpostavili da bi tokom vežbi mogle da reaguju diverzantske i obaveštajne jedinice samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike (DNR i LNR), pa su znatno pojačali mere bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.