NIŠTA OD DOGOVORA?! Moskva burno reagovala na odluku Zapada o gornjoj ceni nafte, pa progovorila o DALJIM KORACIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2022, 17:02

NIŠTA OD DOGOVORA?! Moskva burno reagovala na odluku Zapada o gornjoj ceni nafte, pa progovorila o DALJIM KORACIMA

Rusija ne prihvata odluku zapadnih zemalja o gornjoj granici cene nafte, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je rekao, nakon analize, koja će biti sprovedena u kratkom roku, biće doneta odluka o daljim postupcima.

- Nećemo prihvatiti gornju granicu na cenu nafte. A kako će biti organizovani dalji koraci? Nakon analize koja će biti veoma brzo sprovedena, saopštićemo - kazao je Peskov.

Podsetimo, zemlje G7 i Australija postigle su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konsenzus o uvođenju granične cene ruske nafte od 60 dolara po barelu, a ograničenje će stupiti na snagu 5. decembra ili "ubrzo nakon toga".

Istovremeno je potvrđeno da će granična cena za ruske naftne derivate biti naknadno objavljena, te da će pomenuto ograničenje stupiti na snagu 5. februara 2023. godine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov: Rusija neće prihvatiti ograničenje cene svoje nafte

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2022

Rusija je navela danas da neće prihvatiti ograničenje cene svoje nafte odlukom Evropske unije, Grupe sedam i Australije da cenu ograniče na 60 dolara po barelu, što bi moglo da smanji sredstava Moskve za finansiranje njene ofanzive u Ukrajini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kremlj: Rusija neće prihvatiti gornju granicu cena nafte

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2022

Rusija neće prihvatiti gornju granicu cena nafte, nakon brze analize biće doneta odluka o tome kako će posao biti organizovan, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Dan ranije stalni predstavnici zemalja EU postigli su dogovor o visini granice cene nafte iz Ruske Federacije - na nivou od...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.