NEMA VEZE SA STVARNIM STANJEM STVARI Rusija odbacila rezoluciju Saveta UN za ljudska prava

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2022, 01:39

"NEMA VEZE SA STVARNIM STANJEM STVARI" Rusija odbacila rezoluciju Saveta UN za ljudska prava

Moskva smatra da se radi o antiruskom izveštaju

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da odbacuje rezoluciju Saveta UN za ljudska prava i da će ignorisati specijalni mehanizam sa kojim neće sarađivati.

Na inicijativu 26 država EU danas je na sednici Saveta UN za ljudska prava odobren nacrt rezolucije "Situacija u oblasti ljudskih prava u Rusiji".

- Rusija odlučno odbacuje usvojenu rezoluciju i neiskrene optužbe sadržane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u njoj, ignorisaće specijalni mehanizam i odbija saradnju s njim - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se navodi, rezolucija je zasnovana na "poznatim insinuacijama o progonu predstavnika civilnog društva u Rusiji, aktivista, boraca za ljudska prava, seksualnih manjina".

Ministarstvo navodi i da zabrinutost izneta u izveštaju nema veze sa stvarnim stanjem stvari i ne može da budu osnova za uspostavljanje funkcije specijalnog izvestioca za Rusiju što je konačni rezultat tog antiruskog izveštaja.

- Radi se o pokušaju stvaranja još jedne poluge pritiska na Rusiju, a ovu inicijativu doživljavamo kao novi pokušaj da se Rusija kazni zbog toga što vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku - zaključaju u Ministarstvu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.