NEKA GLEDAJU U SVOJE DVORIŠTE Moskva ŽESTOKO odgovorila na optužbe Zapada o smrti Navaljnog

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 19:14

"NEKA GLEDAJU U SVOJE DVORIŠTE" Moskva ŽESTOKO odgovorila na optužbe Zapada o smrti Navaljnog

SAD krive Putina

Reakcija SAD na smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u zatvoru je pokušaj mešanja u unutrašnje stvari zemlje, rekao je Anatolij Antonov, ambasador Moskve u Vašingtonu. Takođe je zamerio SAD što nisu pokušale da dođu do osnovnih odgovora pre nego što iznesu optužbe.

Ruski zatvorski zvaničnici saopštili su da je 47-godišnji Navaljni preminuo u petak u kaznenoj koloniji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << severno od Arktičkog kruga, rekavši da se srušio nakon šetnje, kao i da reanimacija nije uspela. U zvaničtom saopštenju se navodi da je uzrok sindrom iznenadne smrti, odnosno SDS.

Brojni zapadni lideri su brzo sugerisali da Rusija snosi odgovornost za smrt. Navaljni je često opisivan kao „lider opozicije“ zbog učešća u antivladinim protestima.

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da, iako „ne znamo tačno šta se dogodilo... nema sumnje da je smrt Navaljnog bila posledica nečega što su Putin i njegovi nasilnici uradili“. Potpredsednica SAD Kamala Haris takođe je tvrdila da je „Rusija odgovorna“ za smrt aktiviste.

Izvor: Srbija Danas/24sedam/Vladimir Tanacković/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.