NEDOSTUPAN JE Iz Moskve otkrili gde se nalazi general Armagedon (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 22:16

"NEDOSTUPAN JE" Iz Moskve otkrili gde se nalazi "general Armagedon" (VIDEO)

Kremlj odbija odgovoriti na pitanja o sudbini generala.

General Sergej Surovikin, zamenik glavnokomandujućeg ruskih vojnih operacija u Ukrajini, koji nije viđen u javnosti od prošlomesečne oružane pobune plaćenika, "na odmoru je", rekao je u sredu poslanik vladajuće stranke u Dumi.

Andrej Kartapolov, predsednik Odbora za odbranu Državne dume, čuje se na video snimku objavljenom na društvenim mrežama kako kaže:

- Surovikin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se trenutno odmara. Nedostupan je.

"Surovikin is resting now" - Andrey Kartapolov, Russian MP, explained Army General Sergei Surovikin's disappearance from media space.

Surovikin has not appeared in public since Prigozhin's mutiny. pic.twitter.com/L8kBhn7HYP

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) July 12, 2023

Surovikin, za kojeg je ruska štampa skovala nadimak "general Armagedon" zbog agresivnih taktika u sukobu u Siriji, poslednji put je viđen u javnosti kada je putem videa uputio poziv da se prekine pobuna boraca plaćeničke grupe Vagner 23. i 24. juna.

Surovikin je navodno imao dobre odnose s Vagnerom i Prigožinom, koji je hvalio generala te istovremeno vređao ostale članove ruskog vojnog vođstva, posebno ministra odbrane, Sergeja Šojugua, i načelnika glavnog štaba ruskih oružanih snaga, Valerija Gerasimova, zbog njihovog vođenja rata u Ukrajini.

Prema pisanju New York Times, koji se poziva na američke obaveštajne izvore, Surovikin je unapred znao da se priprema pobuna i ruske vlasti proveravaju je li i on bio umešan.

Neki ruski i strani mediji su prošli mesec objavili da je Surovikin uhapšen, no za sada nema službene potvrde da je u pritvoru.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.