NAVALJNI STIGAO U MOSKVU: Avion sa liderom ruske opozicije sleteo na drugi aerodrom od planiranog (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 19:56

NAVALJNI STIGAO U MOSKVU: Avion sa liderom ruske opozicije sleteo na drugi aerodrom od planiranog (VIDEO)

Avion u kome se nalazio opozicioni lider Aleksej Navaljni sleteo je na moskovski aerodrom Šeremetjevo nakon što je preusmeren sa Vnukova, gde se okupila gomila njegovih pristalica.

Ruski opozicionar i bloger napustio je Nemačku, gde se lečio od navodnog trovanja, kako bi se vratio u Rusiju, gde mu preti zatvor.

Napetost je bila velika na međunarodnom aerodromu Vnukovo, smeštenom 10 kilometara jugozapadno od Moskve, gde je u početku trebalo da sleti Navaljni. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Veliki broj ljudi okupio se na tom aerodromu kako bi pozdravila glavnog kritičara Kremlja.

Ranije danas, ruska policija uhapsila je nekoliko pristalica kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog na moskovskom aerodromu Vnukovo, dok su čekali da on sleti.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama može se videti kako policajaci odvode sa terminala na Vnukovu opozicionu političarku Ljubov Sobolj.

Things are reaching a head at Moscow’s Vnukovo airport, with arrests under way and Navalny’s plane due to arrive in 40 mins. pic.twitter.com/XnLTv2trDb

— Matthew Luxmoore (@mjluxmoore) January 17, 2021

Navaljnom je poručeno iz Moskve da će, ako se ne vrati do 30. decembra u Rusiju, biti uhapšen jer nije do kraja odslužio zatvorsku kaznu.

Navaljni, koji je za trovanje okrivio Kremlj, optužio je sada predsednika Rusije Vladimira Putina da želi da ga odvrati od dolaska kući "novim zakonskim postupcima."

Kremlj je sve vreme negirao da ima ikakve veze sa trovanjem Navaljnog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Navaljni sletio u Moskvu, avion preusmjeravan

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2021

MOSKVA - Ruski opozicionar Aleksej Navaljni vratio se danas iz Njemačke u Rusiju i sletio na moskovski aerodrom Šeremetjevo nakon što je njegov avion preusmjeren sa aerodroma Vnukovo, gdje su ga čekale pristalice i novinari, javljaju agencije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

NAVALJNI UHAPŠEN NA AERODROMU U MOSKVI Lideru ruske opozicije preti 10 godina zatvora

Izvor: Blic, 17.Jan.2021

Ruska policija zadržala je lidera opozicije Alekseja Navaljnog na moskovskom aerodromu Šeremetjevo dok se vraćao iz Nemačke, gde se oporavljao nakon navodnog pokušaja trovanja prošlog leta.

Nastavak na Blic...

Moskva: Počelo saslušanje Navaljnog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2021, 08:32

Saslušanje Alekseja Navaljnog, glavnog opozicionara i kritičara Kremlja, počelo je danas u 10.30 (12.30 po moskovskom vremenu) u gradu Himki, u blizini Moskve, objavila je portparolka suda Kira Jarmuš...Od ruske zatvorske službe je od suda zatraženo da on ostane u pritvoru, preneo je Rojters pozivajući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.