NATERAĆEMO MOSKVU DA PLATI! Sramne pretnje stižu iz Londona, neskriveno iskazuju svoju rusofobiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021, 12:32

"NATERAĆEMO MOSKVU DA PLATI!" Sramne pretnje stižu iz Londona, neskriveno iskazuju svoju rusofobiju

Moskva je više puta izrazila zabrinutost zbog povećavanja snaga Alijanse u Evropi

London želi poboljšanje odnosa sa Moskvom, ali će odgovoriti na "zlonamerne postupke", izjavio je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dominik Rab.

- Moramo da se prilagodimo novim pretnjama sa kojima se suočavamo. To ćemo učiniti tako što ćemo jasno staviti do znanja Rusiji i drugim neprijateljskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << državama da ćemo pozivati na odgovornost i naterati ih da plate za zlonamerno ponašanje - rekao je Rab za televiziju "Skaj njuz".

Međutim, kako kaže, London podjednako želi da poboljša odnose sa Moskvom.

- Vrata diplomatije uvek ostaju otvorena za poboljšanje ponašanja - dodao je nemački ministar.

Nedavno je britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio da postoji pojačana aktivnost ruskih brodova u blizini obala Velike Britanije, nazvavši Rusiju neprijateljem, koji predstavlja najveću pretnju.

Zapadni političari periodično daju izjave o "ruskoj pretnji". Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da Rusija ne namerava nikoga da napada. Prema rečima ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, Severnoatlantska alijansa je svesna da Moskva ne planira nikog da napada, već jednostavno koristi izgovor za raspoređivanje još trupa u blizini ruskih granica.

.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.