Moskva zvanično zatražila objašnjenje od Pariza za neisporučivanje Mistrala

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2015, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva zvanično zatražila objašnjenje od Pariza za neisporučivanje "Mistrala"

13.01.2015. -

Rusija se zvanično obratila Ministarstvu odbrane Francuske tražeći objašnjenje razloga za neisporučivanje nosača helikoptera tipa "Mistral", saopštavaju RIA Novosti, pozivajući se na izvor u Federalnoj službi za vojno-tehničku saradnju RF (FSVTS).

Predstavnik FSVTS je pojasnio da Rusija ne može da se rukovodi usmenim izjavama određenih političara, pa čak i ako se radi o predsedniku države, i zbog toga su poslali zvanični zahtev direkciji Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << odbrane Francuske koja se bavi isporukama oružja u inostranstvo Direction generale de l"armement (DGA).

"Radi donošenja daljih odluka - obraćati se sudu ili dati još vremena francuskoj strani - Rusija treba da ima pismeno objašnjenje situacije", navodi sagovornik agencije.

Ugovor za isporuku dva nosača helikoptera zaključen je bio 2011. godine između francuske kompanije DCNS i "Rosoboroneksporta". Vrednost ugovora — 1,2 milijarde evro.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Grigoriy Sisoev    
Pogledaj vesti o: Moskva,   Pariz

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva traži pismeno objašnjenje Pariza o odlaganju isporuke brodova "mistral"

Izvor: Blic, 13.Jan.2015

Rusija se zvanično obratila Ministarstvu odbrane Francuske tražeći objašnjenje razloga zbog kojih Pariz odbija da isporuči nosače helikoptera tipa "mistral", objavila je ruska agencija RIA "Novosti", pozivajući se na izvor u Federalnoj službi za vojno-tehničku saradnju...Agencija navodi da je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.