Moskva zapretila Varšavi: Neće ostati bez reakcije

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 17:25

Moskva zapretila Varšavi: Neće ostati bez reakcije

Moskva -- Otpravniku poslova Poljske u Rusiji Jaceku Ščljadevskom uručena je nota u kojoj je izražen protest u vezi sa upadom u školu pri ruskoj ambasadi u Poljskoj.

Koraci Varšave neće ostati bez reakcije, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju Ministarstva se dodaje da je poljskom diplomati rečeno da je ovaj korak još jedna karika u politici koju vodi Varšava lišenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moralnih normi i zakona, politici usmerenoj na "pokušaje da se Rusija naljuti i do temelja unište naši odnosi".

"Varšava rado nudi teritoriju zemlje u svojstvu odskočne daske za pumpanje kijevskog režima oružjem, šalje poljske plaćenike u Ukrajinu, zauzima otvoreno agresivnu neprijateljsku poziciju prema Rusiji", naglasilo je rusko Ministarstvo.

Ministarstvo je istaklo da pomenuti koraci Varšave neće ostati bez odgovarajuće reakcije Rusije, na koju se neće dugo čekati.

"Teško da može da se računa na razum poljskih vlasti, ali polazimo od toga da će ih naše recipročne mere ipak naterati da se zamisle nad dugoročnim posledicama svoje politike", zaključuje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

U subotu su u Varšavi lokalne vlasti i policija upale u školu pri ruskoj ambasadi, razvalivši vrata. Školskom osoblju je rečeno da mora da napusti zgradu do 18 časova.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da "ovakav drzak" korak Varšave "neće ostati bez oštre reakcije i posledica po poljske vlasti i interese Poljske u Rusiji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.