Moskva zainteresovana za očuvanje Sporazuma o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa

Izvor: Vostok.rs, 21.Sep.2017, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva zainteresovana za očuvanje Sporazuma o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa

Moskva je zainteresovana za očuvanje Sporazuma o likvidaciji raketa malog i srednjeg dometa, ali bez njegovog kršenja od strane SAD, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nakon sastanka sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom.

„Mi smo, kako je govorio predsednik Rusije, zainteresovani za očuvanje dogovora, ali bez bilo kakvih kršenja od strane američkih kolega. Sumnjamo da se on krši makar u tri tačke. Imamo sumnje da Amerikanci prave borbene sisteme koji krše ili mogu da krše obaveze preuzete iz dogovora. Mi smo tu zabrinutost saopštili“, rekao je Lavrov.

„Amerikanci su nam saopštili svoje sumnje, ali ne mogu konkretno da dokažu svoju uznemirenost. U svakom slučaju treba razgovarati, dok stav Kongresa ostaje stav Kongresa“, dodao je on.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.