Moskva zahteva: Prekinite

Izvor: B92, 10.Jun.2022, 19:18

Moskva zahteva: "Prekinite"

Moskva najoštrije osuđuje izraelski vazdušni napad na Međunarodni aerodrom Damask, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je dodala da Moskva zahteva od izraelske strane da prekine ovu opaku praksu.

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo je jutros izvršilo udare na teritoriju Sirije, a meta napada je bio aerodrom u Damasku, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, prenela je agencija RIA Novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"S tim u vezi, primorani smo da ponovimo da je izraelsko granatiranje teritorije Sirije kršenje osnovnih normi međunarodnog prava i da je apsolutno neprihvatljivo. Oštro osuđujemo provokativni napad Izraela na najvažniji objekat sirijske civilne infrastrukture", navodi se u saopštenju na sajtu ministarstva.

Dodaje se da "ovakvi neodgovorni postupci stvaraju ozbiljne rizike" za međunarodni vazdušni saobraćaj i "dovode živote nevinih ljudi u opasnost".

Ovo je drugi izraelski napad ove nedelje nakon što su u utorak raketama gađani položaji sirijske vojske južno od glavnog grada.

U napadu nije bilo žrtava, a pričinjena je materijalna šteta, preneo je jutros Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.