Moskva zabrinuta zbog istraživanja Pentagona biološkog materijala Rusa

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva zabrinuta zbog istraživanja Pentagona biološkog materijala Rusa

Moskva je zabrinuta zbog istraživanja Pentagona biološkog materijala Rusa, a zvanična objašnjenja Sjedinjenih Američkih Država zvuče neubedljivo i pokreću dodatna pitanja, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Mi smo izuzetno zabrinuti zbog ponašanja upravo američkog vojnog ministarstva u vezi sa istragom o biološkom materijalu građana Rusije koji je uzet sa teritorije Rusije. Zvanična objašnjenja koja je objavio Pentagon su neubedljiva i samo izazivaju dodatna pitanja“, rekla je Zaharova na redovnoj konferenciji za medije u Moskvi.

Moskva poziva Pentagon da dostavi dokaze da prikupljanje biomaterijala Rusa ne narušava međunarodno pravo, izjavila je Zaharova.

„Smatramo da američko ministarstvo odbrane mora da dostavi ubedljive dokaze da istraga koju sprovodi vazduhoplovstvo SAD ne narušava norme međunarodnog prava. Takva transparentnost je neophodna zbog veoma iskvarene reputacije Pentagona u biološkoj oblasti“, istakla je Zaharova.

Prikupljanje biomaterijala prisiljava Rusiju da pojačava mere biološke bezbednosti, rekla je portparolka Ministarstva.

„Nedostatak transparentnosti u medicinskim i biološkim aktivnostima američkog vojnog ministarstva, njegova pažnja usmerena u tom pogledu ka Rusiji i susednim zemljama pokreće pitanje potrebe za jačanjem mera za osiguravanje biološke bezbednosti“, istakla je Zaharova.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.