Moskva zabrinuta - NATO sve bliži

Izvor: B92, 09.Okt.2020, 14:31

Moskva zabrinuta - NATO sve bliži

Jačanje vojne aktivnosti NATO-a blizu ruskih granica u regionu Baltičkog mora izaziva zabrinutost, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

To je rekao na konferenciji za novinare nakon sastanka sa danskim kolegom Jepeom Kofodom.

On je rekao da je sa danskim ministrom inostranih poslova razgovarao o pitanjima bezbednosti u regionu Baltičkog mora, preneo je TASS.

"Skrenuli smo pažnju našim partnerima na alarmantno jačanje vojne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivnosti NATO-a u neposrednoj blizini ruskih granica", kazao je Lavrov.

"Naglasili smo da ne vidimo nikakve probleme u tom delu Evrope i u Evropi kao celini koji zahtevaju vojno rešenje", istakao je on.

Lavrov je naveo da je Rusija potvrdila svoj stav protiv konfrontacije i za razvoj konstruktivnog dijaloga.

Šef ruske diplomatije, takođe, je podsetio na brojne predloge koje je ruska strana podnela Severnoatlantskom savezu za normalizaciju situacije i izgradnju poverenja u zajednički region, uključujući predloge za pomeranje vežbi od linije kontakta Rusija-NATO i aranžman o dogovaranju minimuma udaljenosti koju bi poštovale mornaričke i vazduhoplovne snage.

"Nismo dobili nikakav odgovor od NATO-a na ove konstruktivne

predloge do sada", podvukao je ruski ministar spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov: Alarmantno jačanje vojne aktivnosti NATO u Baltičkom moru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2020

"Jačanje vojne aktivnosti NATO-a blizu ruskih granica u regionu Baltičkog mora izaziva zabrinutost", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka sa danskim kolegom Jepeom Kofodom...On je rekao da je sa danskim ministrom inostranih poslova razgovarao o pitanjima bezbednosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.