Moskva vidi da je Zapad spreman da zažmuri na bilo kakve zločine Kijeva - Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 19.Jul.2023, 15:43

Moskva vidi da je Zapad spreman da zažmuri na bilo kakve zločine Kijeva - Kremlj

Moskva u potpunosti razume da je Zapad bio i da će nastaviti da zatvara oči pred bilo kakvim zločinima koje je počinio kijevski režim, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Komentarišući reakciju zapadnih zemalja na teroristički napad na Krimski most, portparol je izjavio: „Zapad je spreman da zažmuri na svaki teroristički napad koji kijevski režim organizuje u našoj zemlji. U ovom slučaju oni ćute. Ovo nije ništa novo, dešavalo se i ranije, ponoviće se, mi to odlično razumemo“. Ukrajinske snage su u ranim jutarnjim satima ponedeljka upotrebile dve površinske bespilotne letelice da izvedu teroristički napad na Krimski most, saopštio je za TASS Nacionalni antiteroristički komitet. Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak po članu „Teroristički akt“. U terorističkom napadu poginule su dve odrasle osobe, bračni par iz Belgorodske oblasti i povređeno njihovo maloletno dete. Takođe, oštećena je kolovozna površina mosta. Saobraćaj na mostu je od jutra obustavljen. Železnički saobraćaj je već nastavljen i trajektni prelaz sada radi. Putnički automobili će uskoro moći da prelaze na kopno sa Krima trajektom, ali kamioni moraju da idu severnim kopnenim putem kroz nove regione.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva zagrmela: To je razlog za zabrinutost

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 12:59

Odluka Poljske da pojača svoje snage duž granice sa Belorusijom zbog prisustva Vagnera razlog je za zabrinutost, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.