Moskva traži prijem u SWIFT: Ako ruski zahtevi ne budu uvaženi...

Izvor: B92, 26.Maj.2023, 11:45

Moskva traži prijem u SWIFT: "Ako ruski zahtevi ne budu uvaženi..."

Ako ruski zahtevi ne budu uvaženi, međunarodna zajednica će morati da traži alternativu Sporazumu o žitu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

"Ako ruska poljoprivredna banka Roseljhozbank ne bude povezana sa sistemom plaćanja Svift, ako ne budu rešeni drugi problemi vezani za izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda, međunarodna zajednica će morati da traži alternativu za Sporazum o žitu", navodi se u saopštenju, prenosi Tas.

Rusko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je skrenulo pažnju na takozvane rute solidarnosti kojima se već prevoze velike količine ukrajinske robe, ali čiji su troškovi mnogo veći nego troškovi prevoza žitarica preko Sporazuma o žitu.

Pomenuti Sporazum o žitu je 18. maja produžen na dva meseca. Moskva smatra da njeni zahtevi do sada nisu ispunjeni i upozorava da zbog toga ovaj sporazum možda neće biti produžen, podseća ruska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Moskva traži prijem u SWIFT: “Ako ruski zahtevi ne budu uvaženi…”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Maj.2023

Ako ruski zahtevi ne budu uvaženi, međunarodna zajednica će morati da traži alternativu Sporazumu o žitu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. “Ako ruska poljoprivredna banka Roseljhozbank ne bude povezana sa sistemom plaćanja Svift, ako ne budu rešeni drugi problemi vezani za...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.