Moskva spremna na dogovor o štitu

Izvor: RTS, 01.Okt.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva spremna na dogovor o štitu

Rusija spremna da detaljno razmotri saradnju sa SAD u protivraketnoj odbrani u Evropi. Sergej Lavrov se založio da se konstultacijama priduži i evropska strana.

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Andrej Nesterenko izjavio je da je Moskva spremna na detaljno razmatranje saradnje sa SAD u oblasti protivraketne odbrane, dodajući da su potrebne detaljne konsultacije o analizi svih aspekata elemenata protivraketne odbrane u Evropi.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njegovim rečima, Rusija je spremna na razmatranje sa dolaskom do uzajamno prihvatljivih dogovora, uz neohpodnost zajedničkog rada na analizi raketnih pretnji, što će omogućiti osiguranje bezbednosti i interesa svih strana, preneo je Itar-Tass.

Istovremeno, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je na pres konferenciji u Moskvi da se Rusija zalaže za priključenje Evropljana konsultacijama jer je, na kraju krajeva, reč o Evropi, preneo je Interfaks.

Ruski ministar odbrane Anatolij Serdjukov rekao je posle rusko-francuskog sastanka na nivou ministara odbrane i spoljnih poslova, da će u najskorije vreme Ministarstvo odbrane Rusije pripremiti predloge u vezi sa odustajanjem SAD od razmeštanja protivraketnog štita u Češkoj i Poljskoj.

Prema njegovim rečima, Rusija pozitivno ocenjuje takvu inicijativu američke strane.

U najskorije vreme pripremićemo svoje predloge i predati na razmatranje, rekao je Serdjukov, dodajući da danas o tome nije razgovarao sa sa francuskim kolegom Erveom Morenom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.