Moskva, šestorici ukrajinskih mornara produžen pritvor

Izvor: RTS, 17.Jul.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva, šestorici ukrajinskih mornara produžen pritvor

Sud u Moskvi usvojio je zahtev istražitelja da se šestorici od 24 ukrajinska mornara uhapšenih prilikom incidenta u Kerčkom moreuzu produži pritvor.
U odluci suda navodi se da će u bližoj budućnosti razmotriti slične zahteve i za preostale ukrajinske mornare, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tas.

Incident se dogodio 25. novembra 2018. godine kada su tri ukrajinska mornarička broda prekršila proceduru za prolazak kroz ruske teritorijalne vode u Azovskom moru, uprkos upozorenju ruskih oružanih snaga da stanu.
Ukrajinski ratni brodovi ignorisali su upozorenje, nakon čega je došlo do razmene vatre.
Brodovi su zaplenjeni i odvedeni u luku u Kerču, nakon čega je pokrenuta krivična istraga.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija produžila pritvor ukrajinskim mornarima uhapšenim u Kerčkom moreuzu

Izvor: Blic, 17.Jul.2019

Moskovski sud usvojio je zahtev istražitelja da se šestorici od 24 ukrajinska mornara uhapšenih prilikom incidenta u Kerčkom moreuzu produži pritvor, javlja TAS S.

Nastavak na Blic...

Ruske vlasti produžile pritvor ukrajinskim mornarima

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2019

Rusko pravosuđe produžilo je danas za tri meseca pritvor za ukrajinske mornare uhapšene posle incidenta u novembru, jer ih Moskva optužuje da su ilegalno prešli granicu dok Kijev smatra da su to "politički zatvorenici"...Moskovski sud je produžio do 24. oktobra pritvor za 13 mornara. Ročište...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.