Moskva proteruje makedonskog diplomatu

Izvor: Vostok.rs, 10.Jun.2021, 12:04

Moskva proteruje makedonskog diplomatu

Moskva je proglasila zaposlenog u makedonskoj ambasadi personom non grata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. Kako se navodi, otpravnik poslova Republike Severne Makedonije Olivera Čauševskaja-Dimovskaja pozvana je u Ministarstvo te joj je uručena odgovarajuća nota. Saopšteno je da je ova mera odgovor na neutemeljenu odluku Skoplja da protera ruskog diplomatu iz zemlje. Severna Makedonija proglasila je ruskog diplomatu personom non grata 18. maja i pridružila se evropskim zemljama koje su to učinile ranije.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otpravnica poslova makedonske ambasade proterana iz Rusije

Izvor: RTS, 10.Jun.2021

Rusija je proterala otpravnicu poslova makedonske ambasade u Moskvi Oliveru Čauševsku Dimovsku, manje od mesec dana pošto je Severna Makedonija jednog diplomatu u ambasadi Ruske Federacije proglasila nepoželjnom osobom u toj zemlji. . Agencija RIA Novosti je javila da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.