Moskva: Imate rok do 15 maja, pet diplomata persone non grata

Izvor: B92, 23.Apr.2021, 10:55

Moskva: Imate rok do 15 maja, pet diplomata persone non grata

Moskva -- Rusko Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo pet zaposlenih u poljskoj ambasadi za persone non grata, navodeći da oni treba da napuste Rusiju do 15. maja.

U saopštenju je navedeno da je to je recipročan odgovor na potez Varšave, koja je 15. aprila proglasila za nepoželjne tri službenika ruske ambasade, navodeći kao razlog navodno kršenje pravila diplomatskog statusa i sprovođenje aktivnosti na štetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Poljske.

O odluci Moskve obavešten je poljski ambasador koji je danas bio pozvan u rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Moskva pozvala poljskog ambasadora na konsultacije

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2021

MOSKVA - Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas poljskog ambasadora na konsultacije, nakon odluke Varšave da protjera ruske diplomate, javlja ruska agencija RIA.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.