Moskva podnela rezoluciju o obaranju malezijskog aviona

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2015, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva podnela rezoluciju o obaranju malezijskog aviona

Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin kaže da je Moskva u Savetu bezbednosti UN predstavila svoj nacrt rezolucije o obaranju malezijskog aviona na letu MH-17 iznad regiona Donbasa u julu prošle godine.

Vitalij Čurkin navodi da je u toku proces konsultacija, da će savetovanje o tom nacrtu rezolucije biti održano večeras, piše Sputnjik, a prenosi Fonet. Ranije je Malezija podnela Savetu bezbednosti svoj predlog rezolucije, koji predviđa osnivanje međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tribunala za istraživanje te avionske nesreće.

Rusija se tom predlogu protivi jer nije u skladu sa normama Ujedinjenih nacija. "Čvrsto sam uveren da u SB treba da se bavimo svojim poslom. Jedni vode istragu, drugi, na primer, novinari, pišu o svemu. Mi pak treba da se pridržavamo Povelje Ujedinjenih nacija, međunarodnog prava, rezolucije 2166 koju smo usvojili ranije i na osnovu toga da delujemo onako kako treba da deluje SB", rekao je Čurkin.

Ruski ambasador u UN je precizirao da Savet bezbednosti ne treba da se meša u situacije poput tragedije malezijskog aviona. Vitalij Čurkin navodi da je u toku proces konsultacija, da će savetovanje o tom nacrtu rezolucije biti održano večeras, piše Sputnjik, a prenosi Fonet.

Ranije je Malezija podnela Savetu bezbednosti svoj predlog rezolucije, koji predviđa osnivanje međunarodnog tribunala za istraživanje te avionske nesreće. Rusija se tom predlogu protivi jer nije u skladu sa normama Ujedinjenih nacija.

"Čvrsto sam uveren da u SB treba da se bavimo svojim poslom. Jedni vode istragu, drugi, na primer, novinari, pišu o svemu. Mi pak treba da se pridržavamo Povelje Ujedinjenih nacija, međunarodnog prava, rezolucije 2166 koju smo usvojili ranije i na osnovu toga da delujemo onako kako treba da deluje SB", rekao je Čurkin.

Ruski ambasador u UN je precizirao da Savet bezbednosti ne treba da se meša u situacije poput tragedije malezijskog aviona.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Ambasador Rusije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.