Moskva otkazuje paradu na Dan pobede?

Izvor: B92, 25.Mar.2020, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva otkazuje paradu na Dan pobede?

Moskva -- Moskva razmatra otkazivanje parade u čast 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, ali još nije donela odluku, rekao je portparol Dmitrij Peskov.

"O tom pitanju (otkazivanju parade) se nesumnjivo razgovara. Za sada nije doneta nikakva odluka. Nastavljaju se pripreme", rekao je Peskov.

On smatra da pitanje o mogućoj organizaciji parade i njenoj formi "treba da se rešava u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije".

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanje da li bi parada mogla biti održana bez gledalaca, Peskov je rekao da "situacija tera da budemo fleksibilni", zato sada ne treba govoriti o mogućim opcijama.

"Treba uraditi sve da se, sa jedne strane, iskaže poštovanje prema sećanju na junaštvo našeg naroda, naše velike države, a sa druge strane, da se zdravlje ljudi ne dovodi u pitanje", zaključio je predstavnik Kremlja.

Podsetimo, broj zaraženih koronavirusom u Rusiji porastao je za 163 osobe i dostigao 658 osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.