Moskva oštro Samanti Pauer:Imate li predstavu o Miloševiću

Izvor: B92, 24.Nov.2016, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva oštro Samanti Pauer:Imate li predstavu o Miloševiću

Moskva -- Moskva je kritikovala ambasadorku SAD u UN Samantu Pauer zbog izjave u kojoj je izjednačila sirijske oficire s bivšim predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem

Zvanična Moskva je saopštila da je Samanta Pauer pokazala "da ne razume o čemu se radi".

"Mislim da nijedan čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ovom svetu nikada neće reći da je (bivši) predsednik Srbije (Slobodan) Milošević bio jednoznačna figura, niko nije rekao. Ali, oprostite, Samanta Pauer, da li makar imate predstavu o procesu nad Miloševićem?", kazala je na redovnoj konferenciji za novinare portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je kazala da suđenje Miloševiću nije završeno do kraja i da je "predmet umro zajedno sa njim".

"Hoćete da kažete da će sve ljude koji ne odgovaraju Vašingtonu dostići takva sudbina i da će takođe umirati ne dočekavši odluku suda", rekla je Zaharova.

Ona je izjavila i da predstavnik neke zemlje u UN mora da ima elementarna znanja.

"Posle takvih izjava o Slobodanu Miloševiću i privođenja primera suda nad njim, vama se, Samanta Pauer, već smeje ceo svet", rekla je Zaharova, posavetovavši joj da "najpre u Savetu bezbednosti UN ispriča o sudbini zatvora Gvantanamo, a tek potom o Sirijcima, Rusiji i Miloševiću".

Američka ambasadorka u UN optužila je 21. novembra pred Savetom bezbednost grupu od 12 sirijskih generala i pukovnika za ubijanje civila i mučenje protivnika, navodeći da SAD neće dozvoliti da oni koji su naređivali zločine ostanu anonimni i zaštićeni.

"Ti oficiri misle da su zaštićeni kao što je bio slučaj sa Slobodanom Miloševićem, Čarlsom Tejlorom i drugim brojnim ratnim zločincima", rekla je američka ambasadorka pri UN.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.