Moskva odlučno opovrgava navode Pariza da Rusija zavisi od Kine

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2023, 18:50

Moskva odlučno opovrgava navode Pariza da Rusija zavisi od Kine

 
Moskva je opovrgla mišljenje koje je nedavno izneo Pariz da je Rusija navodno u stanju takozvane vazalne zavisnosti od Kine, navodeći da takva retorika odiše potpunim nerazumevanjem prirode rusko-kineskih odnosa, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Komentarišući novinarima nedavnu izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da je Rusija navodno pretrpela geopolitički poraz u Ukrajini i da sada postepeno postaje zavisna od Kine, Peskov je naveo da je Moskva odlučno opovrgla takve izjave. „Kategorički se ne slažemo sa ovakvim izjavama jer naš odnos sa NR Kinom ima karakteristike posebnog strateškog partnerstva, koje nema nikakve veze sa bilo kakvom zavisnošću od bilo koga“, izjavio je Peskov. On je posebno istakao da se odnosi između Rusije i Kine grade na osnovu „međusobnog poštovanja i koristi, kao i zajedničkog pogleda na međunarodne odnose i zajedničkog stava nulte tolerancije za bilo kakav pokušaj nametanja diktata i upada stranih mišljenja o pitanjima koja se tiču budućeg razvoja suverenih nacija“. „Smatramo takvu izjavu [o navodnoj zavisnosti Rusije od Kine] potpuno neprihvatljivom“, izjavio je Peskov. „Ovo je možda dokaz potpunog pogrešnog tumačenja onoga što se zapravo dešava.“     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.