Moskva odgovara recipročnim merama na „neprijateljske akcije Atine“

Izvor: Vostok.rs, 06.Avg.2018, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva odgovara recipročnim merama na „neprijateljske akcije Atine“

Danas je grčki ambasador u Moskvi Andreas Friganas pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Friganasu je uručena nota sa informacijama o recipročnim merama Moskve kao odgovor na "neprijateljske akcije Atine u odnosu na ruske diplomatske službenike i građane", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Grčka je u julu optužila Rusiju da pokušava da ugrozi nacionalnu bezbednost, te je proterala dvojicu ruskih diplomata. Još dvojici službenika je zabranjen ulazak u zemlju. Istovremeno, zvaničnik grčke vlade je rekao za RIA Novosti da je proterivanje diplomata "konkretan incident" i da nije povezano sa odnosima dveju zemalja.

Moskva je odbacila sve optužbe i obećala da ovi koraci neće ostati bez odgovora. Kako je rekao ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, odluka o proterivanju ruskih diplomata izvršena je pod strogim pritiskom onih "koji žele da formiraju članove antiruskog fronta u svakoj zemlji".

Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka nije želela da informacije o diplomatskom sukobu sa Rusijom budu javne - izvor

Izvor: Vostok.rs, 07.Avg.2018, 08:22

Grčka nije nameravala da informacija o diplomatskom konfliktu sa Rusijom bude javna, već se stvar otrgla kontroli, izjavio je za RIA Novosti izvor u grčkoj Vlade.. . Kako je rekao, Vlada i Ministarstvo inostranih poslova predlagali su ruskoj Ambasadi u Atini da reše konflikt na drugačiji način....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.