Moskva odbacila optužbe protiv sirijske vlade

Izvor: N1 televizija, 06.Mar.2018, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva odbacila optužbe protiv sirijske vlade

Kremlj je odbacio "besmislene optužbe" da je vlada u Damasku koristila hemijsko oružje, i izneo uveravanja da je čitav sirijski arsenal tog oružja uništen pod međunarodnim nadzorom.

"Nastavljaju se provokacije sa svim insinuacijama i besmislenim optužbama na račun sirijskih vlasti", rekao je novinarima portparol Dmitrij Peskov.

Sirijska vlada, koja je više puta negirala da je koristila hemijsko oružje, poslednjih nedelja je optuživana za navodne napade hlorom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Sirijska opservatorija za ljudska prava je juče saopštila da je u pobunjeničkoj enklavi Istočna Guta posle bombardovanja zabeleženo skoro 20 slučajeva gušenja.

"Hemijsko oružje u Siriji je uništeno. To je verifikovano, ne samo s ruske strane, već i od Organizacije za zabranu hemijskog oružja", naveo je Peskov.

Prema njegovim rečima, za Moskvu "samo zaključci međunarodne komisije, nepristrasne istrage mogu biti povod za bilo kakve optužbe".

"U nedostatku takve istrage sve optužbe su samo insinuacije", ocenio je Peskov.

Te optužbe, koje je sirijski predsednik Bašar el-Asad nazvao "irealnim", dovele su do protesta na međunarodnoj sceni, a SAD i Francuska su čak pretile udarima na Siriju.

Sirijska vojska od 18. februara vodi ofanzivu u Istočnoj Guti. Od 25. februara, kad je počeo i kopneni napad, oslobođeno je 40 odsto enklave, opsednute od 2013. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Moskva odbacila optužbe protiv sirijske vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2018

Kremlj je danas odbacio "besmislene optužbe" da je vlada u Damasku koristila hemijsko oružje, i izneo uveravanja da je čitav sirijski arsenal tog oružja uništen pod međunarodnim nadzorom..."Nastavljaju se provokacije sa svim insinuacijama i besmislenim optužbama na račun sirijskih vlasti", rekao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.