Izvor: Danas, 28.Avg.2015, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva očekuje da joj Kijev vrati dugove

Moskva - Ministar finansija Rusije Anton Siluanov (na fotografiji) izjavio je da Moskva neće učestvovati u restrukturiranju duga Ukrajine. Rusija nije spremna da otpiše 20 procenata od tri milijarde dolara duga Ukrajine za evro obveznice koje je Moskva kupila, preneo je juče Sputnjik.

 Ukrajina je postigla sporazum sa kreditorima o otpisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << 3,8 milijardi dolara državnog duga koji ukupno iznosi 19,3 milijarde dolara, izjavila je ministarka finansija Ukrajine Natalija Jaresko.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u junu da od pet milijardi dolara, koje Ukrajina treba da dobije od MMF-a do kraja godine, tri milijarde dolara Kijev treba da vrati Moskvi. Ministar finansija Anton Siluanov očekuje da će Ukrajina ispuniti svoje dužničke obaveze prema Rusiji.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.