Moskva o incidentu sa britanskim brodom: Nadamo se da će Zapad naučiti nešto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 16:20

Moskva o incidentu sa britanskim brodom: Nadamo se da će Zapad naučiti nešto

Rusija se nada da će Zapad naučiti nešto posle incidenta sa britanskim razaračem HMS "Defender" u Crnom moru, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

"Nadam se da će (Zapad) iz ovoga naučiti nešto. U konkretnom slučaju, demonstrirali smo da će naše vojne i političke akcije osigurati naše interese 100 odsto, u to ne sumnjajte", poručio je Gruško, a preneo TASS. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Vlasti u Moskvi objavile su u sredu da su patrolni brod i borbeni avion ispalili upozoravajuće hice u blizini britanskog razarača, jer je navodno ušao u ruske teritorijalne vode u blizini Krima, što je Britanija demantovala.

London tvrdi da je brod prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu sa međunarodnim pravom, odbacujući navode Rusije da je ruska mornarica ispalila hice upozorenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSIJA NIJE PREĆUTALA, USLEDIO JE OŠTAR ODGOVOR BRITANIJI: Incident u Crnom moru je najopasnija provokacija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021

Rusija se nada da će Zapad naučiti lekciju nakon ovog incidenta..Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izrazilo je odlučan protest ambasadorki Velike Britanije u Moskvi Debori Bronert zbog akcija britanskog razarača u Crnom moru, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva...- Ambasadorki je izražen...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.