Moskva o Mariji Butini: Sve optužbe neosnovane

Izvor: B92, 14.Dec.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva o Mariji Butini: Sve optužbe neosnovane

Moskva -- Kremlj je saopštio da su navodi protiv Marije Butine, Ruskinje optužene da je delovala kao ruski agent u SAD, apsolutno neosnovani.

"Ponavljamo, sve navode protiv nje, smatramo apsolutno neosnovanim", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima, preneo je Rojters.

Ruska državljanka Marija Butina optužena da je radila kao tajni agent za rusku vladu, priznala je juče krivicu za jedan deo optužbi pred američkim sudom, preneo je Foks njus >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dodao da je to deo sporazuma sa tužiocima.

Marija Butina se u dogovoru s američkim saveznim tužiocima izjasnila krivom po optužbi za zaveru i pokušaj da se ubaci u konzervativne političke grupe u SAD.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je za ruske agencije da on "razume" zašto se Butina izjasnila krivom navodeći, kako je rekao, "mučiteljske" zatvorske uslove.

Protiv nje je u julu ove godine savezno američko tužilaštvo podiglo optužnicu.

Butina je inače završila univerzitet u Vašingtonu, a radila je kao aktivista za pravo na korišćenje oružja.

Kako se navodi, Butina se složila da će sarađivati sa američkim vlastima.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KREMLJ: Optužbe protiv Marije Butine apsolutno neosnovane

Izvor: Kurir, 14.Dec.2018

MOSKVA - Kremlj je danas saopštio da su navodi protiv Marije Butine, Ruskinje optužene da je delovala kao ruski agent u SAD, apsolutno neosnovani.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.