Moskva neće odlagati odgovor na neizdavanje američkih viza novinarima — diplomata

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2023, 10:41

Moskva neće odlagati odgovor na neizdavanje američkih viza novinarima — diplomata

  Rusija neće odlagati odgovor na neizdavanje američkih viza ruskim novinarima, koji su trebali da prate posetu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Njujorku, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov u intervjuu koji je objavio aif.ru u petak.
"Ne odustajemo. Sigurno ćemo naći odgovor na ovo ofanzivno ponašanje. Za sada ostaje otvoreno pitanje da li će ono biti simetrično ili ne. Ali sigurno nećemo odlagati ovaj odgovor", rekao je on. „Ne mogu i neću da prognoziram konačan ishod, ali uvredljivo i provokativno neizdavanje viza, koje pokazuje da naši novinari nisu dobrodošli u SAD čak ni kada je ruski ministar spoljnih poslova u poseti, svakako ne treba da ostane bez odgovora. rekao je. „Želeo bih da napomenem da se takve akcije, takve mere odmazde preduzimaju nakon obaveznog odobrenja neke vrste među agencijama, i nakon što se podnese izveštaj najvišim [vladinim] zvaničnicima. Mi smo usred ovog procesa“, dodao je zamenik ministra spoljnih poslova. Delegacija Lavrova imala je poteškoća da dobije američke vize za putovanje na događaje Saveta bezbednosti UN 24. i 25. aprila. Članovi ruskih medija nisu dobili nikakve vize. SAD nisu dale nikakav razlog za odluku. Ruski ministar spoljnih poslova je rekao da su SAD uplašene i uverio novinare da Rusija neće biti „zaboravna ili oprostiti“ zbog incidenta. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.