Moskva i Vašington postigli dogovor o izdavanju viza

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva i Vašington postigli dogovor o izdavanju viza

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je kako su se Moskva i Vašington dogovorili da od 4. marta cena turističkih i biznis viza u SAD za državljane Rusije bude vraćena na 160 dolara.

Iz Ambasade SAD u Moskvi je saopšteno da je postignut dogovor o izdavanju trogodišnjih viza i da se njihova cena vrati na 160 dolara. U saopštenju je navedeno da se dodatna naplata za izdavanje viza od 143 dolara ukida.

"Novi vizni režim važi za sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << državljane Rusije koji traže vizu za SAD u bilo kojoj zemlji sveta. Ove izmene su rezultat zajedničkih napora vlada SAD i Rusije da se izjednače cene viznih režima za turističke i biznis vize za državljane obeju zemalja u skladu s principom uzajamnosti", navedeno je u saopštenju Ambasade SAD.

Ruski državljani, kako je saopšteno, koji putuju u SAD, kao i američki državljani koji putuju u Rusiju s poslovnim ili turističkim ciljevima plaćaće vize 160 dolara.

"Strane su se dogovorile i da se izdaju prevashodno trogodišnje višekratne vize. To vidimo kao pozitivan korak koji doprinosi razvoju veza naših zemalja u oblasti biznisa i turizma. Narodna diplomatije kroz putovanja naših građana produbljuje uzajamno razumevanje naših zemalja i stvara široki spektar mogućnosti za saradnju", naglasila je američka diplomatska misija u saopštenju.

Krajem prošle godine MoskvaVašington su razmenili niz saopštenja povodom povećanja cena viza. U decembru je Ambasada SAD u Moskvi saopštila da će od 2019. godine poskupeti višekratne vize za poslovna i turistička putovanja za Ruse.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

DOGOVOR MOSKVE I VAŠINGTONA Od 4. marta viza ponovo 160 dolara

Izvor: Blic, 02.Mar.2019, 00:33

Moskva i Vašington postigli su sporazum da cena svih vrsta viza od 4. marta bude vraćena na 160 dolara, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.