Moskva i Seul o obnavljanju dijaloga sa Pjongjangom

Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2012, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva i Seul o obnavljanju dijaloga sa Pjongjangom

08.02.2012. -

U Moskvi će se danas održati rusko-južnokorejske konsultacije o nuklearnom problemu Korejskog poluostrva. Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Igor Morgulov i šef delegacije Južne Koreje Lim Son Nam na šestostranim pregovorima će razmotriti puteve obnavljanja dijaloga sa Severnom Korejom.

Za „šestorku" pregovarača i IAEA Pjongjang nije lak sagovornik. Smrt lidera KNDR Kim Džong Ila je dovela do izvesne pauze u procesu stvaranja zone slobodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << od nuklearnog oružja.

Svetska zajednica budno motri na novog lidera Severne Koreje Kim Džong Una koji izjavljuje da će kurs zemlje ostati nepromenjen. Eksperti se nadaju da će on aktivizirati kontakte sa „šestorkom".

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/NASA Goddard Photo and Video/cc-by

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.